Oblíbené zájezdy

Nejhezčí adventní trhy

Vůně jehličí a vánočního punče, zpěvy koled linoucích se ze svícemi rozzářených kostelů, vánočně osvícené uličky a stromky rozjasňující potemnělé zimní večery, pocukrované střechy domů, zářivé vánoční trhy...
Přemýšlíte, kam letos se svojí třídou vyrazit na adventní zájezd? Připravili jsme pro Vás pár tipů na adventní trhy v příhraničí i o něco dál od našich hranic. Pokud byste se rozhodli využít našich služeb, velice rádi Vám vše připravíme.

Regensburg

Nemecko Regensburg - shutterstock_690537982.jpg

Přibližně hodinu a půl jízdy od česko-německých hranic leží stotisícové město Regensburg. Oblíbené místo ležící na řece Dunaj nabízí několik vánočních trhů v centru města. Nedaleko od Dómu sv. Petra, jedné z hlavních dominant Regensburgu, se každoročně na náměstí Neupfarrplatz koná tzv. Christkindlmarkt. Celé náměstí je osázeno stánky, kde můžete ochutnat typické bavorské speciality, ale i pokrmy z jiných částí Německa i Evropy. Jen o kousek dál na náměstích Haidplatz a Kohlenmarkt se koná tradiční řemeslný trh zvaný Lucrezia Markt.

Další oblíbený trh Romantischer Weihnachtsmarkt můžete navštívit v zahradách zámku Thurn und Taxis. Vstup na trh je sice zpoplatněný, ale jeho návštěva rozhodně stojí za to. Kromě toho, že si zde prohlédnete výrobky od několika desítek řemeslníků a ochutnáte třeba výborné klobásky nebo ovoce v čokoládě, můžete mezi návštěvníky narazit i na majitelku zámku, kněžnu Glorii a její rodinu. Doporučujeme absolvovat i prohlídku zámku, kde ve druhé polovině 19. století žila Helena Bavorská, starší sestra rakouské císařovny Alžběty, zvané Sisi.

Pokud se do Regensburgu vydáte, nevynechejte ani procházku historickým centrem města (kamenný most Steinerne Brücke, Dóm sv. Petra, historická klobáskárna Wurstkuchl) nebo plavbu lodí k historickému památníku Walhalla několik kilometrů severovýchodně od města. V době adventu je možné objednat speciální plavbu včetně vánočního občerstvení (vánoční štola a horký nápoj).

Vzorový program - školní adventní zájezd Regensburg


Norimberk

Německo, Norimberk, advent

Jen o něco dále než Regensburg najdete druhé největší město spolkové země Bavorsko, půlmilionový Norimberk. I zde se každoročně na hlavním náměstí Hauptmarkt pořádá známý vánoční trh Christkindlesmarkt. Celé náměstí je poseto různými stánky s vánočními suvenýry, ozdobami, řemeslnickými výrobky a místními specialitami. Rozhodně si nenechte ujít klobásky v housce, protože se klobásky servírují uvnitř housky tři, dostal pokrm název Drei im Weckla. Každé dva roky bývá v Norimberku vybírán tzv. Christkind (Ježíšek), který se stává hlavní tváří adventních trhů na dobu dvou let. Porota vybírá z dívek ve věku 15-19 let, které dosahují výšky alespoň 160cm. Vítězka se pak pravidelně objevuje na pódiu, které je umístěno na hlavním náměstí, účastní se i různých charitativních akcí a po skončení svého funkčního období zavítá do USA, kde pomáhá otevírat adventní trhy v partnerských městech.

Hned na vedlejším náměstí Rathausplatz si můžete prohlédnout trh Markt der Partnerstädte, kde vystavují své výrobky a kulinářské speciality partnerská města Norimberku (mimo jiné Praha, Krakov, Nice, Glasgow, Verona, Skopje nebo asijská a americká města. Po návštěvě trhů můžete vystoupat třeba do areálu místního hradu Kaiserburg, prohlédnout si dům, ve kterém působil známý malíř Albrecht Dürer nebo zajít k hlavnímu vlakovému nádraží a nedaleko od něj navštívit Železniční muzeum (DB Museum) a Muzeum komunikace, která se nacházejí ve stejné budově.

Vzorový program - školní adventní zájezd Norimberk


Mnichov

Nemecko Mnichov, Marienplatz - shutterstock_435900526.jpg

Hlavní město spolkové země Bavorsko a třetí největší město Německa Mnichov je oblíbeným výletním cílem pro návštěvníky z celého světa v každém ročním období. V době adventu si zde můžete vybrat z několika vánočních trhů, které se v centru města konají. Ten největší a nejznámější - Christkindelmarkt - se každoročně pořádá na hlavním mnichovském náměstí Marienplatz a v okolních ulicích. Na ploše kolem 20 000 m2 najdete desítky stánků, kde můžete ochutnat bavorské kulinářské speciality, zahřát se punčem nebo horkou čokoládou a nakoupit tradiční řemeslnické výrobky, které pocházejí z dílen v Mnichově a okolí. Určitě Vás zaujme i bohatý doprovodný program, např. každodenní koncert, kdy některá z místních kapel vyhrává přímo z radničního balkonu. Christkindelmarkt samozřejmě není jediným vánočním trhem, který v Mnichově můžete navštívit.

Pokud toužíte uniknout z hlavního centra ruchu, zajděte třeba na Weihnachtsmarkt k historické bráně Sendlinger Tor (zde si můžete každý nedělní večer poslechnout klasické vánoční koledy) nebo třeba na nádvoří mnichovské rezidence, kde je každoročně vystavěna vánoční vesnička Weihnachtsdorf. Když už budete v mnichovské rezidenci (bývalém sídle královského rodu Wittelsbachů), doporučujeme navštívit místní muzeum a klenotnici. Školní skupiny sem mají vstup zdarma.

Nevynechejte ani návštěvu kostela Frauenkirche, který patří k hlavním mnichovským dominantám. Pokud vám zbyde volný čas, zajeďte také do Olympiaparku, místa, kde se v roce 1972 konaly letní olympijské hry. Vyjeďte zde na věž Olympiaturm, kde se ve výšce 185, 189 a 192 metrů nacházejí tři vyhlídkové terasy a odkud se vám naskytne nádherný výhled na Mnichov a okolí (Alpy odsud máte jako na dlani). Mnichov v době adventu Vás jistě nezklame!

Vzorový program - školní adventní zájezd Mnichov


Drážďany

Nemecko Dresden, Striezelmarkt - shutterstock_532257913.jpg

Jen necelé dvě hodiny jízdy autobusem se na sever od Prahy nachází hlavní město spolkové země Sasko Drážďany. V předvánočním období je hlavní atrakcí pro návštěvníky bezesporu trh Striezelmarkt, který je jedním z nejstarších vánočních trhů na území Německa a pořádá se již od roku 1434. Striezel je označení pro drážďanskou štolu, která má na tomto adventním trhu důležitou roli. Už téměř dvacet let se každou druhou adventní sobotu koná Drážďanský festival štol. Součástí festivalu je i slavnostní průvod, pro který desítky pekařů a cukrářů upečou několikatunovou štolu, která je pak na speciálním voze přivezena na náměstí Altmarkt, kde je pak porcována obřím, 1.6m dlouhým štolovým nožem a prodávána návštěvníkům.

Na druhém břehu řeky Labe, která protéká centrem Drážďan, můžete navštívit další adventní trh ve čtvrti Neumarkt - Romantischer Weihnachtsmarkt. Pro ty, kteří raději zůstanou v centru města, pak doporučujeme trh Weihnachtsmarkt na nákupní třídě Prager Straße. Až si užijete adventní atmosféru, můžete vyjet výtahem a následně vystoupat na kopuli kostela Frauenkirche, hlavní dominanty Drážďan. Z výšky 67 metrů se Vám naskytne nádherný výhled na město a okolí. Pokud se raději chcete ohřát, navštivte některé z drážďanských muzeí (např. Galerii starých mistrů ve Zwingeru, Muzeum války nebo interaktivní Muzeum hygieny).

Milovníci pohádek by si rozhodně neměli nechat ujít zámek Moritzburg ležící cca 15-20 minut jízdy autobusem od centra Drážďan. Na zámku a v jeho okolí se na začátku roku 1973 natáčely některé pasáže známé české pohádky Tři oříšky pro Popelku a každý rok v zimě je zde možné navštívit speciální výstavu právě k tomuto filmu. Výstava je přístupná i v českém jazyce a každoročně ji navštíví desítky tisíc lidí z celého světa.

Vzorový program - školní adventní zájezd Drážďany


Míšeň

Advent, stánek

Přibližně dvě a půl hodiny jízdy autobusem z Prahy leží Míšeň. Město proslavené porcelánkou je díky své příznivé poloze oblíbeným výletním cílem českých návštěvníků. V době adventu se na zdejším hlavním náměstí Marktplatz pravidelně koná vánoční trh Meißner Weihnacht. Uprostřed náměstí je vždy slavnostně vztyčen ozdobený vánoční stromek, který je obklopený desítkami stánků s různými produkty, které je možno zakoupit nebo ochutnat (vyhlášený je hlavně místní trdelník). Fasáda místní pozdně gotické radnice je každoročně proměněna v adventní kalendář. Každý den od 1. prosince se slavnostně otevírá jedno okénko a probíhá losování vánoční loterie, kdy si každý den odnese jeden výherce hlavní cenu. Můžete se vždy těšit na bohatý doprovodný program, který se koná dennodenně.

Pokud přijedete do Míšně, neměli byste vynechat návštěvu zdejší slavné porcelánky, která funguje už od roku 1710 a její znak - zkřížené meče - zná snad každý. Na prohlídku porcelánky, kterou je možné objednat i v českém jazyce, počítejte přibližně se dvěma hodinami. Zbyde-li Vám ještě čas, vyjděte k zámku Albrechtsburg, který vznikl v 15. století a bývá považován za nejstarší v Německu. Naskytne se Vám odtud pěkný výhled na město. Vydejte se do města porcelánu a užijte si zde adventní atmosféru!

Vzorový program - školní adventní zájezd Míšeň


Pasov

Nemecko Pasov - shutterstock_762047824.jpg

Jen pár desítek kilometrů od českých hranic se nachází Pasov. Padesátitisícové město ležící na soutoku Dunaje, Innu a Ilzu je populárním výletním cílem pro české návštěvníky, a to nejen v létě. V době adventu se zde koná oblíbený vánoční trh Christkindlmarkt am Dom na náměstí před pasovskou dominantou - Dómem sv. Štěpána. Každoročně je po celém náměstí rozmístěno několik desítek stánků, kde můžete nakoupit různé řemeslnické výrobky, suvenýry a samozřejmě ochutnat některou z kulinářských specialit (např. výborné perníčky).

Nevynechejte ani návštěvu místního dómu, pokud přijedete ve středu nebo v sobotu, od 12.00 se můžete zúčastnit speciálního varhanního koncertu, který je pěkným zážitkem. Mimochodem místní varhany jsou s téměř 18 000 píšťalami největší kostelní varhany v Evropě a páté největší na světě. Když sejdete o kousek níže na náměstí Rathausplatz, Vaší pozornosti neunikne pasovská radnice, která se začal stavět ve 14. století a postupně byla rozšiřována (např. o radniční věž v 19. století). Na fasádě radnice si můžete všimnout několika rysek s letopočty, ty uvádějí letopočty velkých povodní, které Pasov postihly a výšku, do které tehdy voda sahala.

Pokud přijedete do Pasova o víkendu, nenechte si ujít plavbu lodí kolem soutoku všech tří místních řek. Plavba trvá přibližně 45 minut a během ní se Vám nabídnou pěkné pohledy na město. Chcete-li si užít pohled na město z výšky, vystoupejte pak na jednu z vyhlídek – Veste Oberhaus nad řekami Dunaj a Ilz anebo Mariahilfberg nad řekou Inn. Pasov v době adventu se Vám určitě zalíbí!

Vzorový program - školní adventní zájezd Pasov


Salzburg

Rakousko Salzburg, Residenzplatz

Většina lidí zná Salzburg jako rodné město hudebního génia Wolfganga Amadea Mozarta. Krásné historické město ležící na řece Salzach v blízkosti hranice s Německem však kromě mnoha památek nabízí i adventní trhy, které se zde každoročně pořádají. Centrum města je doslova protkáno různými vánočními trhy. Začít můžete třeba trhem před zámkem Mirabell, v jehož blízkosti Vás vysadí autobus. Po návštěvě trhu a zahrad zámku se přesuňte po některém z mostů přes řeku Salzach na náměstí Domplatz, kde se koná nejznámější místní adventní trh - Salzburger Christkindlmarkt. Tento trh má dlouhou tradici (již od 15. století). Každoročně zde najdete více než 100 stánků a užít si můžete i bohatý doprovodný program.

Pokud chcete utéct z centra města do přírody, doporučujeme adventní trh na zámku Hellbrunn - tzv. Hellbrunner Adventzauber. Trh je sice pořádán teprve od přelomu tisíciletí, ale za krátkou dobu se dostal na seznam nejkrásnějších vánočních trhů v Rakousku. Více než 400 stromků je ozdobeno přibližně 13 000 koulemi a žárovkami, což dodává tomuto místu magickou atmosféru. Za zmínku stojí i zámecká fasáda, jejíchž 24 oken se promění ve speciální adventní kalendář.

Chcete si užít pohled na Salzburg z výšky? Vyjděte nebo vyjeďte lanovkou do pevnosti Hohensalzburg nacházející se nad městem. Kromě krásných výhledů na město a okolí si zde můžete užít předvánoční atmosféru na místním trhu, který se na nádvoří pevnosti pořádá už více než 20 let.

Pokud si budete chtít od vánočního shonu trochu odpočinout, doporučujeme ochutnat salzburskou specialitu - Mozartkugeln (pralinky z pistáciového marcipánu obalené nugátem a přelité polevou z tmavé čokolády). Tato cukrovinka se v Salzburgu vyrábí již od roku 1890, doporučujeme ochutnat originální koule v cukrářství Fürst (nedaleko náměstí Domplatz). Milovníci sladkého si na své přijdou i v Café Sacher nacházejícího se nedaleko zámku Mirabell. Zde budete mít možnost ochutnat asi nejznámější rakouský dezert - Sachertorte. V Salzburgu se rozhodně nudit nebudete!

Vzorový program - školní adventní zájezd Salzburg


Vídeň

Rakousko Viden, advent - shutterstock_161744594.jpg

Město, které bylo již podeváté v řadě zvoleno jako nejlepší místo pro život, přitahuje miliony návštěvníků v každém ročním období. Zimní atmosféra je však ve Vídni vždy speciální a kouzelná. Jako první můžete navštívit třeba trhy na nádvoří zámku Schönbrunn, bývalého letního sídla císařské rodiny Habsburků. Najdete zde několik desítek stánků se suvenýry a různými specialitami. Nezapomeňte ani na prohlídku zámku (např. Imperial Tour s českým audioguidem, trvá přibližně 35 minut) nebo procházku zámeckými zahradami k vyhlídkovému pavilonu Gloriette.

Chcete si užít atmosféru trhů v centru města? Adventní trhy najdete před katedrálou sv. Štěpána, na náměstí Maria-Theresien-Platz mezi dvěma významnými muzei a vynechat byste rozhodně neměli ani hlavní trh Wiener Christkindlmarkt na náměstí Rathausplatz. Tento trh se každoročně otevírá již v polovině listopadu a nabízí nejen více než 100 stánků s řemeslnými výrobky a kulinářskými specialitami, ale také možnost zabruslit si na kluzišti o velikosti 3 000 m2. Typický řemeslný trh pak najdete na náměstí Karlsplatz a pokud se projdete ještě o kousek dále směrem z centra, narazíte i na vánoční vesničku v areálu zámku Belvedere, ve kterém byla v roce 1955 podepsána Rakouská státní smlouva, která zemi zajišťovala znovuobnovení suverenity a demokracie.

Až si dostatečně užijete vánoční atmosféru, ještě zbývá čas na prohlídku města. Ve Vídni najdete řadu zajímavých muzeí, my rozhodně doporučujeme expozici Time Travel nacházející se nedaleko nákupní třídy Graben. Historie Vídně je zde prezentována zábavnou a interaktivní formou a zaujme návštěvníky všech věkových kategorií. Chcete si užít pohled na Vídeň z výšky? Vyjeďte rychlovýtahem na vyhlídku z věže Donauturm, která je nejvyšší stavbou Rakouska. Výhled na město si můžete užít z otevřené platformy ve výšce 150 metrů nebo z otáčející kavárny ve výšce 160 metrů.

Jste milovníky zábavy a adrenalinu? Zastavte se v zábavním parku Prater, který je otevřen i v zimě a vyzkoušejte některou ze zdejších atrakcí (např. obří ruské kolo Riesenrad). Kromě toho i zde najdete menší adventní trh s doprovodným programem. Vídeň byste neměli opustit bez ochutnávky místní speciality - Wiener Schnitzel. Telecí řízek podávaný s bramborovým salátem nebo opečenými brambory Vám určitě zachutná v restauraci Figlmüller blízko katedrály sv. Štěpána, ve které se již od roku 1905 připravuje podle původní receptury. Vídeň v době adventu Vám prostě zachutná!

Vzorový program - školní adventní zájezd Vídeň


Bratislava

Advent, ozdoby

Na adventní trhy můžete zajet i do hlavního města Slovenska Bratislavy. Cesta z Prahy autobusem trvá kolem čtyř hodin, z Brna pak necelé dvě hodiny, takže je Bratislava ideální destinací na jednodenní výlet, případně pak v kombinaci s Vídní nebo Budapeští je možné vyjet i na dva a více dnů. Nejprve můžete zavítat do areálu Bratislavského hradu, kde se vánoční trhy pořádají teprve od roku 2016. Kromě toho navštivte i nedávno otevřené barokní zahrady a užijte si výhled na město a řeku Dunaj.

Až sejdete z hradu do samotného centra města, určitě se zastavte na trzích na Hlavním a Hviezdoslavově náměstí. Hlavní náměstí sice není nijak velké, ale atmosféra trhu kolem několika desítek stánků rozhodně stojí za to. Můžete zde ochutnat tradiční bramborové placky zvané lokše, brynzové halušky, horalský sýr oštěpek nebo třeba trdelník. Pokud Vám nestačil výhled na město z hradu, můžete vystoupat na radniční věž, odkud se také naskýtá pěkný výhled. Jen o kousek dál na Hviezdoslavově náměstí najdete ještě více stánků se suvenýry a místními specialitami, návštěvu trhů můžete začít před historickou budovou Slovenského národního divadla. Stejně jako ve Vídni si zde pak můžete zabruslit na ledové ploše, i když ta místní nedosahuje takových rozměrů jako vídeňská.

Po návštěvě trhů se můžete dojít podívat třeba na sídlo slovenského prezidenta Grasalkovičův palác. Po cestě k němu projdete bývalou branou bratislavského městského opevnění - Michalskou branou. Milovníci vyhlídek pak mohou vyjet výtahem na věž UFO, odkud máte z výšky 95 metrů Bratislavu a okolí jako na dlani.

Vzorový program - školní adventní zájezd Bratislava


Krakov

Rynek Glowny, Krakov, Polsko

Druhé největší město Polska je nejnavštěvovanějším místem v zemi a v době adventu rozhodně stojí za návštěvu. Hlavní trh se nachází na náměstí Rynek Glówny. V desítkách různých stánků si můžete nakoupit typické polské suvenýry a ochutnat místní speciality (třeba polévku Zurek, sýr oscypek a další). Připraven je i bohatý doprovodný program, oblíbené je každoroční rozsvěcování vánočního stromku za přítomnosti krakovského starosty. Jen pár kroků od hlavního náměstí se nachází menší náměstíčko zvané Maly Rynek, i zde si můžete vychutnat pravou předvánoční atmosféru.

Hlavní město Malopolského vojevodství nabízí návštěvníkům samozřejmě plno dalších atrakcí. Začněte třeba v židovské čtvrti Kazimierz pojmenované podle významného polského krále Kazimíra III. Velikého. Najdete zde několik synagog (doporučujeme návštěvu synagogy Remuh) a na náměstí Plac Nowy můžete ochutnat typickou zapiekanku (bagetu zapečenou se sýrem a houbami, na níž si můžete podle chuti nechat přidat další ingredience).

Nevynechejte ani návštěvu bývalého královského hradu Wawel, v místní katedrále jsou pohřbeni polští králové, významní vojevůdci a umělci. Po Grodzké ulici, která je dlouhou pěší zónou, dojdete zpět na hlavní náměstí a zajděte na oběd nebo večeři do restaurace Sukiennice, která se nachází ve stejnojmenné tržnici, kde najdete řadu stánků se suvenýry. V restauraci ochutnejte typickou polévku zurek nebo třeba rosól; jako hlavní jídlo si můžete objednat obrovský řízek přes celý talíř, pierogy plněné masem, kapustou nebo sýrem a výborná je i směs zelí a masa zvaná bigos (podává se v chlebu). Jako pozornost podniku většinou dostanete kvašené okurky a zelí. Atmosféru v Krakově si jednoduše zamilujete!

Vzorový program - školní adventní zájezd Krakov


Wroclaw

Advent stanek

Jen dvě hodiny jízdy autobusem od českých hranic se nachází čtvrté největší polské město Wroclaw ležící na řece Odře. Město, které patřilo čtyři století k Zemím Koruny české a následně další dvě století k Prusku, resp. Německému císařství a teprve od roku 1945 náleží opět Polsku, je oblíbeným cílem návštěvníků z celého světa. Pokud se do Wroclawi vydáte v předvánočním období, určitě nevynechejte návštěvu adventních trhů na hlavním náměstí Rynek, v okolních ulicích a od roku 2017 také na přiléhajícím náměstí Plac Solny. Můžete zde ochutnat typické polské pokrmy (bigos v chlebu, pierogy nebo třeba polévku kwaśnica). Velmi bohatý je doprovodný program a jistě Vás zaujme i rozmanitost produktů, které můžete nakoupit v jednotlivých stáncích.

Zůstanete-li ve Wroclawi až do večera, užijete si i speciální nasvícené dekorace, kterých najdete v ulicích po celém městě na tři sta. Tato tradice ve Wroclawi přetrvává od roku 1996. Až budete nasyceni atmosférou adventu, vydejte se prozkoumat wroclawské centrum a okolí. Tramvají můžete za necelých deset minut dojet třeba k monumentální Hale století, která byla vybudována v letech 1911-1913 na návrh architekta Maxe Berga u příležitosti výročí 100 let od bitvy u Lipska. Hala dnes slouží pro pořádání kongresů, ale také různých kulturních a sportovních akcí.

Až se vrátíte zpět do centra, zastavte se na Dómském ostrově (Ostrów Tumski). Tohle místo bylo ve Wroclawi osídleno jako první, původní kostel sv. Martina zde byl vybudován již v 10. století. Dnes zde najdete překrásnou katedrálu sv. Jana Křtitele, kterou si můžete prohlédnout a pokud si chcete užít výhled na centrum města, vyjeďte výtahem na katedrální věž. Poté se projděte po dalších ostrůvcích, které leží na řece Odře a jsou spojeny mosty.

Pokud jste milovníky výšek, vyjeďte na vyhlídku věže Sky Tower, nachází se ve 49. patře této největší budovy ve Wroclawi a druhé největší v celém Polsku. Sky Tower byla slavnostně otevřena v roce 2012 a dosahuje celkové výšky 212m (vyšší už je jen Palac Kultury i Nauki ve Varšavě s 237m). Wroclaw v době adventu rozhodně stojí za návštěvu!

Vzorový program - školní adventní zájezd Wroclaw


Pokud byste chtěli v době adventu vyrazit se školou na delší výlet, možností je mnohem více. Program Vám rádi připravíme na míru, inspirovat se můžete nechat třeba zájezdy do míst jako je Londýn, Paříž, Berlín, Budapešť či Vídeň.


Na cestách po zajímavostech celého světa se na Vás těší
cestovní kancelář PRO TRAVEL - specialista na školní zájezdy

Autor: Jiří Toman, 27.9.2018

Líbil se Vám článek? Rádi Vás budeme informovat o dalších.

Nechte si posílat novinky na Váš e-mail:

ZájezdyProŠkoly.cz
NAJDETE NÁS NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH
NAJDETE NÁS NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH
ČLENSTVÍ a CERTIFIKÁTY
ČLENSTVÍ a CERTIFIKÁTY
ACCKA ATECR Certifikát CSKS BritAgent E-lerning
POPULÁRNÍ ZÁJEZDY
POPULÁRNÍ ZÁJEZDY
Soubory cookies využíváme pro základní i pokročilé funkce, které Vám usnadňují procházení webu. Také nám pomáhají při optimalizaci stránek i reklamních kampaní, aby byly pro všechny uživatele co nejvíce přínosné. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" povolíte všechny cookies nebo můžete povolit jen technické či nastavit vlastní preference. Všechna preferenční nastavení můžete kdykoliv v budoucnu změnit pomocí tlačítka v levém dolním rohu stránky.

Využití technických cookies je nezbytné pro správné fungování www stránky a všech funkcí. Slouží pouze k technickým účelům stránky a k jejich obsahu nemá přístup žádná třetí strana. Technické cookies umožňují např. vyhledávání, filtrování, nákupy, přihlašování nebo ukládání preferenčního nastavení cookies. Z uvedených důvodů není možné tyto technické cookies deaktivovat a musí být vždy povoleny.

Funkční (preferenční) cookies umožňují www stránce si zapamatovat volby, nastavení a informace, které přímo či nepřímo nastavuje sám uživatel stránky. Jedná se například o jazykovou mutaci stránky, volbu měny, oblíbené nebo naposledy navštívené položky apod. Funkční cookies tak výrazně usnadňují a zpříjemňují procházení stránky. Stejně jako technické cookies jsou i tyto využívány výhradně pro technické účely a jejich obsah není dostupný třetím stranám.

Analytické cookies poskytují informace využívané k analytickým a statistickým účelům provozovatele webu a případně nástrojů třetích stran, které k těmto účelům využívá. Jedná se například o měření návštěvnosti, výkonu a použitelnosti www stránky, reklamních kampaní apod. Díky získaným datům z těchto cookies dokážeme optimalizovat výkon i funkčnost www stránky. Informace získané pomocí těchto cookies jsou zpracovávány souhrnně a zcela anonymně, bez možnosti identifikace konkrétního uživatele.

Marketingové cookies jsou zpravidla využívány našimi partnery k nastavení a optimalizaci relevantního obsahu v jejich partnerské reklamní síti. Veškerá dostupná data jsou tzv. pseudoanonymizována a díky tomu zpravidla není možná identifikace konkrétního uživatele. Poskytnutím souhlasu s využitím těchto marketignových cookies uvidíte v reklamních kampaních obsah a informace relevantní pro vašim zájmům.

Nastavení cookies